Svenska e-handelsplattformen gör en ChatGPT: “Riktigt kul”

Över 1 000 texter sedan igår.

Många har förmodligen hört talas om tjänsten ChatGPT som är ruskigt bra på att generera unika texter via ett chatt-gränssnitt som många människor är vana vid att använda. Tjänsten har blivit omskriven i hela världen och lyft intresset för AI till en ny nivå.

Nu meddelar den svenska e-handelsplattformen Quickbutik att de förstås vill vara med på tåget. De har med hjälp av teknik från företaget OpenAI, som står bakom ChatGPT, lanserat vad de kallar Content AI.

Annons

Content AI innebär att man med AI får hjälp att producera produkttexter, kategoribeskrivningar, blogginlägg och SEO-anpassade texter med ett knapptryck direkt i plattformen, skriver Quickbutik.

Tjänsten lanserades igår och grundaren Azddin Benberkan meddelar för Ehandel att tjänsten redan står bakom över 1 000 texter som aktivt används i e-handelsbutiker.

Just nu är det 75 procent nöjdhet, det vill säga tumme upp, för alla textgenererade AI-förslag. Vi jobbar redan på att förbättra förslagen, så vi tror att vi kan ligga närmare 90 procent här, meddelar Azddin Benberkan och tillägger:

Riktigt kul att följa detta live. Det är få saker man släppt som verkar påverka, allt från enmansföretagen till de som har flera anställda, minst lika mycket.

Den nya tjänsten ska dock bara vara första steget på en större satsning på AI och flera liknande tjänster kommer att rullas ut under 2023. Content AI ska inte kosta något extra för befintliga kunder hos plattformen.

Quickbutik AI kommer att revolutionera sättet e-handlare jobbar på och innebär att vi helt tar bort trösklar för många entreprenörer där ute som vill lyckas med sin affärsidé, säger Azddin Benberkan.

Annons