Svenska e-handelsplattformen köps upp: “Har gjort ett fantastiskt jobb”

"Funnit rätt investerare".

Den svenska e-handelsplattformen Starweb, som grundades år 2000, har fått en ny ägare. I slutet av förra veckan meddelade nämligen e-handelsleverantören att man blivit förvärvade av mjukvaruföretaget Nordtech.

Vi på Starweb är glada och stolta över att ha funnit rätt investerare som förstår vår vision och som hjälper oss att ta nästa steg med bolaget, med e-handelsplattformen och tillsammans med våra e-handlare. Denna långsiktiga investeringen ger tydliga skalfördelar som vi nu kan dela mellan SaaS-bolagen säger Johan Lindstedt, vd och grundare på Starweb, i ett pressutskick.

Annons

Några av Starwebs kunder är Paul Mitchell, Ditec, Tehuset Java, Orkla Foods och Ddesign. Totalt ska man ha runt 500 medelstora e-handlare som använder Starwebs plattform.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Starweb till Nordtech-gruppen. Vi tycker att teamet på Starweb har gjort ett fantastiskt jobb på produktsidan och man har bevisat sig i en lång historik av stabil och lönsam tillväxt. Vi tror starkt på möjligheterna att tillsammans växa vidare och tycker att det ska bli väldigt roligt att få börja arbeta ihop säger Nils Bergman, partner på Nordtech.

Bakom Nordtech står grundarna Pål Hodann och Nils Bergman. Bolaget är samtidigt backat av investerare som Nicklas Storåkers, fd huvudägare Pricerunner, Åsa Risberg, fd partner på EQT, och Karl-Johan Persson, ordförande H&M. Starweb ska vara Nordtechs femte förvärv i år.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!