Svenska jättekedjorna invaderar Eslöv – då sågar han e-handeln

"Verkligen inte bra för klimatet".

Eslöv kommun får storfrämmande. I dag meddelar man nämligen att flera av landets mest framstående kedjor öppnar på Flygstaden. I höst öppnar Jula och därefter etablerar sig Elgiganten, Rusta, Jem & Fix, Stadium Outlet och Padel of Sweden på handelsplatsen.

Eslöv är mycket intressant för oss och våra tidigare etapper på Flygstaden har slagit väl ut. Det är många Eslövsbor och boende i området som frågar om och visar intresse för de nya etableringarna, säger David Mårtensson, från Mims Invest, om Flygstadens tredje etapp.

Annons

Den omfattar drygt 10 000 kvadratmeter och allt ska stå klart till sommaren 2022.

Vi är stolta och glada över att få hit flera stora företag som väljer att satsa i vår växande kommun. Att det blir många nya arbetstillfällen för både fast anställda, timanställda och feriearbetare är naturligtvis mycket välkommet, säger kommundirektör Eva Hallberg.

"Ska handla på hemmaplan"

Handeln i Eslöv omsatte 1,3 miljarder kronor under 2019. Dagligvaror stod för 920 miljoner kronor och sällanköpsvaror för 383 miljoner kronor. Och Eslövs näringslivschef, Lars Persson, tror inte att Flygstaden kommer att slå ut övriga handeln i kommunen. Snarare stärka den ytterligare.

Han passar även på att ge e-handeln en rejäl känga.

Hittills har vi inte kunnat se att Flygstaden påverkar handeln i centrum negativt, snarare tvärtom. Vi hoppas att handeln fortsätter att utvecklas positivt i hela Eslöv, även om pandemin självklart påverkar delar av handeln negativt. E-handeln har exploderat, vilket verkligen inte är bra för klimatet. Vår önskan är att Eslövsborna ska handla på hemmaplan, vilket gynnar både klimatet och det lokala näringslivet, säger Lars Persson.

Annons