Svenska Kavall levererar matvaror på tio minuter – tar in 50 miljoner

Siktar på snabb expansion i Norden.

I början av sommaren sjösattes det appbaserade företaget Kavall. Bolaget levererar mat- och dryckesvaror i Vasastan i Stockholms innerstad – på bara 10 minuter. Men planen är att leveransområdet snabbt ska utökas efterhand. Något flera medier rapporterat om, bland andra Lokaltidningen Mitt i och Breakit.

Konceptet går ut på att man i Kavall-appen klickar hem matvaror som sedan levereras till dörren via ett bud på elsparkcykel. Livsmedlen hämtas på mindre lager i närheten av kunden.

Annons

LÄS ÄVEN: Foodora rullar ut 100 nya elbilar: ”Har på oss ledartröjan”

Kavalls grundare är Robin Rendahl och Peter Simon. Till Breakit har de tidigare sagt att de vill ta en ledande position i Norden när det kommer till rekordsnabba livsmedelsleveranser. Målet är en snabb nordisk expansion de närmaste månaderna.

Nyligen stängde Kavall en kapitalrunda på 50 miljoner kronor. Rundan leddes av svenska investmentbolaget VNV Global, rapporterar bland andra Dagens Industri. Bland investerarna återfinns även Inbox Capital, Kry-grundaren Fredrik Jung-Abbot och Samir Bachkani – grundare av numera Foodora-ägda Hungrig.se.

Värdering på kvarts miljard

Bolaget värderas, enligt Di, till 285 miljoner kronor efter investerat kapital. Pengarna ska främst användas till expansion och personalrekryteringar.

Kavall har ett starkt och komplett team av grundare som har imponerat på oss från dag ett med sin snabbhet att gå från idé till fullt fungerande service. Om tio procent av dagligvarumarknaden skulle bli onlinebaserad skulle den marknaden vara värd 1 800 miljarder euro i Europa. Så potentialen är enorm. Vi är stolta över detta partnerskap och vi ser fram emot att fortsätta stödja Kavall i deras ambition att bli marknadsledande, säger VNV Globals vd Per Brilioth i en kommentar.

Ehandel har sökt grundarna Robin Rendahl och Peter Simon.

LÄS ÄVEN: Mathems rekord – kraftig tillväxt och nära halv miljard i förlust

Annons
Annons