Svenska logistikbolagets förvärv – vill ta över Norden

Siktar högt i Norge.

Best Transport gör en rejäl satsning i Norge och köper upp Easy2Yous hemleveransverksamhet, som man tar över i slutet av augusti. Det svenska logistikbolaget har som målsättning att bli Nordens ledande aktör inom snabba leveranser och citynära logistik.

Vi jobbar för att bli marknadsledande i Norge både när det gäller bud och distribution på B2B-fronten och inom hemleveranser till B2C-kunder. Genom köpet av Easy2Yous hemleveransverksamhet uppnår vi flera positiva konsolideringseffekter, som ger oss möjligheten att accelerera vårt hemleveranserbjudande till våra nordiska e-handelskunder, säger Niklas Knight, vd på Best Transport, i en kommentar.

Annons

Förvärvet gör också att vi får ett utvidgat geografiskt täckningsområde.

Köpet ger Best Transport 100 nya medarbetare, 80 nya bilar och lokal närvaro med avdelningar i åtta norska städer.

Vi är mycket glada över att Best Transport delar våra ambitioner om att erbjuda en exceptionell kundupplevelse kombinerat med snabba och precisa leveranser. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder inom B2C och B2b en ännu bättre service, fler tjänster och en större geografisk räckvidd, säger Espen Slyngstad, vd på Easy2You, som tar över som vd för Best Transport i Norge i slutet av augusti.

Annons