Svenska logtechbolaget som satsar på AI tar in 50 miljoner

"Accelerera vår globala expansion".

I slutet av november så meddelade Scania att de startade upp en ny kapitalfond, Scania Growth Capital II, som skulle förvaltas tillsammans med East Hill Equity. Fonden är på totalt 2 miljarder kronor.

Och det tog inte lång tid innan man tillkännagav fondens första investering. Förvaltarna meddelar idag att fonden investerat 50 miljoner i logtechbolaget SiB Solutions.

Annons

SiB Solutions grundades 2017 i Lund och de jobbar med AI och att analysera video kopplat till logistikhantering. Målet är att helt ta bort alla fel som kan uppstå i en logistikkedja och företagets AI-plattform ska helt enkelt följa alla paket och se till att inget hamnar fel eller kommer bort.

Systemet ska till exempel varna en lagerarbetare om något fel är på väg att begås. Till exempel om ett paket läggs på fel ställe eller liknande. Referenskunder som nämns är bland annat PostNord och Nowaste.

Trots den nuvarande globala finansiella situationen har vi visat fortsatta framgångar genom att etablera vår verksamhet i USA, Storbritannien och Nederländerna. Denna investering gör det möjligt för oss att accelerera vår globala expansion och fortsätta att förändra logistikvärlden genom banbrytande teknologi, säger Stefan Borg, vd på SiB Solutions.

Scania Growth Capital blir nu den största minoritetsägaren i SiB Solutions och målet är alltså att gå globalt.

Vi kom i kontakt med grundarteamet på SiB Solutions för ungefär ett år sedan och de fick genast vår uppmärksamhet, vilket ledde till denna investering. Vi är glada över att ansluta oss till aktieägarbasen och vara en del av den spännande tillväxtresan som väntar tillsammans med det solida SiB-teamet, säger Daniel Riazzoli, Partner på East Hill Equity.

Annons