Svenska modeässen först i Europa med videoshopping

Kan i realtid anpassa innehållet till kunden.

Nu blir det ännu lättare för influencers, och företag, att sälja in varor till sina följare. Livestreamingappen Bambuser har lanserat en ny funktion "Live Video Shopping" tillsammans med Monki och NA-KD.

LÄS ÄVEN: Studie: 55 procent av alla unga vill köpa allt som influencers har

Annons

Bambusers plan är att varumärken och e-handlare ska flytta från sociala medier till egna plattformar, där företagen kan visa upp sina produkter live samtidigt som kunder kan titta, shoppa och skriva frågor och funderingar direkt till den som visar upp produkten.

Kunderna kan till exempel be att få se ett plaggs material närmare kameran, eller fråga om det sticks eller om den kan få se hur stretchingt det är. Och enkelt klicka på produkten och shoppa den direkt under liveinspelningen. Helhetslösningen är en shoppingintegrerad interaktiv video som kan implementeras på företagens egna plattformar.

I Europa är Bambuser först ut med den nya funktionen, och NA-KD sände första gången i tisdags. Men i Asien är Live video-shopping ett väl etablerat fenomen.

Livestreaming ger oss möjlighet att inte bara visa upp produkter på ett nytt sätt utan även addera mervärde genom att inspirera våra kunder med de senaste trenderna och ge stylingtips från våra experter. Det interaktiva elementet är en oerhört viktig del av detta då vi i realtid kan anpassa innehållet i streamen utifrån tittarnas önskemål, säger Björn Bergström, Head of Expansion på NA-KD, i ett pressmeddelande.

Det är ett innovativt och kreativt sätt att bjuda in våra kunder bakom kulisserna och göra dem än mer delaktiga i NA-KD.

Inom kort kommer även modekedjan Monki att börja sända med Live video-shopping på sin sajt.

Med live video-shopping kan varumärken ta tillbaka kontrollen, försäljningen och engagemanget från tredjeparts plattformar som Instagram och Facebook. De kan själva bygga en interaktiv relation till sina kunder och communities - med en omedelbar och interaktiv försäljningskanal som utgångspunkt, säger Maryam Ghahreman, vd på Bambuser.

Annons
Annons