Svenska plattformen intar ett nytt land – han leder satsningen

"Vi har fått en väldigt bra start".

Den svenska plattformen Centra, med fokus på mode-segmentet, meddelar nu att man ska ta sig an en ny marknad. Företaget har redan kunder på ett 20-tal marknader i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien.

Men vi är absolut starkast här i Norden och framför allt i Sverige där vi har 70 procent av våra kunder, berättar Max Brennan, tidigare kommunikationschef på företaget.

Annons

Nu ska man få ett rejält fotfäste även i Storbritannien och den som fått uppdraget att leda satsningen är just Max Brennan.

Jag har precis bytt roll och kommer framåt vara Country Manager för Storbritannien och leda Centras expansion på den marknaden. Vi har fått en väldigt bra start där borta och signade vår första kund i Paul Smith nyligen – och har flera väldigt intressanta varumärken på ingång, säger Max Brennan.

Anledningen är helt enkelt för att kunna hålla i företagets tillväxttakt.

Vi gjorde nyligen en ganska gedigen marknadsundersökning där det kom fram att vi har nästan 60 procent market share i Sverige inom vår nisch, vilket gör att vi nu "måste" expandera internationellt för att hålla upp vår ambitiösa tillväxttakt.

Och expansionen började redan förra året.

Vi har under 2022 jobbat mot Storbritannien från Sverige och har på väldigt kort tid lyckats fånga intresset från några av de mest välkända varumärkena i branschen, och byggt upp ett starkt partnernätverk där vi samarbetar med några av de skickligaste byråerna i branschen. Det första av förhoppningsvis många fler, är Paul Smith, som redan påbörjat arbetet med att migrera både Direct-to-Consumer verksamheten (e-handeln) och försäljningen mot återförsäljare (wholesale) på Centra – i samarbete med en byrå som heter Limesharp.

Centra är förstås väldigt glada över att ha fått ett starkt referenscase att inleda sin lokala satsning kring. Och man hoppas att en framgångsrik satsning i landet även kan öppna dörrarna till exempelvis USA.

Jag vill också poängtera att Skandinavien, och Sverige, kommer fortsätta vara mycket viktiga marknader för oss, som vi kommer fortsätta business as usual på, trots att vi växer på andra marknader internationellt, säger Max Brennan, Country Manager för Storbritannien hos Centra.

Annons

Annons