Svenska tidskriftstjänsten Readly lanseras i USA

Svenska Readly, som siktar på att bli tidskrifternas motsvarighet till Spotify, tar klivet in i USA. Från och med idag kommer tjänsten att vara tillgänglig på den amerikanska marknaden, och precis som tidigare kan abonnenterna läsa obegränsat med tidskrifter för en fast avgift per månad.

USA blir därmed den första marknaden utanför Sverige för Readly sedan lanseringen tidigare i år. Från start kommer kunderna att erbjudas 75 titlar och bland de amerikanska titlarna finns bland andra Popular Science (Bonnier), och Outside (Mariah Media).

Man räknar också med att kunna lansera flera nya samarbeten med ledande förlag inom kort. Förhoppningen är att snabbt gå om de etablerade konkurrenterna i USA och ha störst utbud av alla tidskriftstjänster med obegränsad läsning till fast pris.

Annons

– USA är redo för en produkt som Readly. De amerikanska konsumenterna har med överväldigande tydlighet sagt att de gillar modellen med Spotify för musik och Netflix för filmer. Kunderna är redo att läsa tidskrifter elektroniskt. Nästan alla har en dator, 45 procent äger en smart mobil och nästan en tredjedel av hushållen har en läsplatta, säger Per Hellberg, VD för Readly International.

Storbritannien och Tyskland nästa

Readlys abonnemangstjänst är byggd efter samma princip som Spotify, och på den svenska marknaden betalar kunden 99 kronor per månad för obegränsad tillgång till de drygt 100 svenska tidskrifter som ingår.

I USA, precis som i Sverige, fördelas intäkterna till tidningsförlagen efter en modell som tar hänsyn till bland annat vilka titlar som läses, och hur mycket tid läsaren spenderar med varje titel.

– Vi har mött ett fantastiskt intresse för Readly när vi träffat de amerikanska förlagen. Nästan varje vecka kommer nya förlag till oss och vill vara med. Vi ser det som en tydlig bekräftelse att vår affärsmodell är rätt, säger Henrik Barck, global sälj- och affärsutvecklingschef för Readly.

Readly lanserades i Sverige i mars 2013 och har som ambition att lansera tjänsten på en rad internationella marknader. Närmast på tur efter USA står Storbritannien och Tyskland.

Källa: Press

Annons