Svenska Zound köper brittiska ikonen: ”Kommer att lyfta”

Nya bolaget värderas till 6-8 miljarder kronor.

Svenska hörlurs- och högtalartillverkaren Zound Industries köper brittiska ikonen Marshall, det rapporterar Di Digital. Prislappen för affären är inte offentliggjord men betalningen ska ske med aktier och kontanter. Klart är också att familjen Marshall kommer att äga 24 procent av den nya gruppen som får namnet Marshall Group.

Något som innebär att familjen Marshall blir gruppens största ägare. Zounds största ägare, Tommy Jacobsons riskkapitalbolag Zenith och Varenne, får i och med affären se sitt ägande gå från knappt 26 procent av Zound till, 19,1 procent av Marshall Group.

Annons

Sedan min far och jag byggde den ursprungliga Marshall-förstärkaren 1962, har vi alltid letat efter sätt att leverera det banbrytande Marshall-ljudet till musikälskare med alla bakgrunder och musiksmak över hela världen. Jag är övertygad om att Marshall Group kommer att lyfta detta uppdrag och stimulera kärleken till Marshall-varumärket, säger Terry Marshall i ett skriftligt uttalande.

Omsätter 3,5 miljarder

Zound Industries grundades 2009 och förutom det egna varumärket Urbanears, har man bland annat licensavtal med Marshall och Adidas. Marshall har haft stor del i framgången för Zound Industries och licensavtalet med det brittiska varumärket ska idag stå för runt 90 procent av Zounds intäkter.

Sound Industris omsatte 3,1 miljarder kronor under 2022 , en ökning med 44 procent jämfört med 2021. Tillsammans ska de totala intäkterna ligga runt 3,5 miljarder kronor, efter sammanslagningen.

I och med sammanslagningen värderas Marshall Group till någonstans mellan 6-8 miljarder kronor, enligt Di Digital.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!