Svenskarna har E-handlat julklappar som aldrig förr

Sveriges brevbärare och postombud delar i år ut fler e-handlade julklappar än någonsin tidigare. PostNords e-handelsrelaterade volymer har ökat med 14 procent i december i år jämfört med 2012. Fram till den 18-19 december har svenskarna e-handlat julklappar för 4,2 miljarder kronor.

Årets julhandel för landets e-handlare fick en flygande start, och den verkar ha fortsatt i samma anda. I alla fall om man ska tro den undersökning där PostNord låtit TNS SIFO fråga 2000 svenska konsumenter om de har e-handlat julklappar i år. Undersökningen genomfördes 18-19 december, något som innebär att merparten av årets julklappsinköp på nätet har kunnat mätas.

Av undersökningen framgår att fram till den 18-19 december har cirka 22 procent av alla julklappsinköp i Sverige skett på nätet. 43 procent av svenskarna har e-handlat julklappar för i genomsnitt 1422 kronor. Det innebär att svenskarna e-handlat julklappar för drygt 4,2 miljarder kronor.

Annons

– Allt fler svenskar vet att de kan kapa julstressen genom att sitta hemma och beställa sina julklappar i lugn och ro. Det är enkelt och bekvämt och man känner sig trygg med att leveransen ska komma i tid, säger Andreas Falkenmark VD Posten Meddelande.

Små paket ökar mest

De julklappar som flest shoppat på nätet i år är böcker (33 procent), leksaker (20 procent) och kläder (16 procent). En fördel med flera av dessa varorna är att de ofta får plats i de mindre paketen som brevbärarna delar ut. Och det är också den här typen av mindre paket som ökat mest hos PostNord.

– Julen är vår mest hektiska period. Dagen före julafton kommer våra brevbärare dela ut tiotusentals julklappar till de svenska hushållen och vi kommer också att köra ut de sista paketen till våra 1600 postombud, säger Andreas Falkenmark.

Källa: Press

Annons