Svenskarna oroliga för bedrägerier i e-handeln: ”Kan vara befogad”

Särskilt under Black Friday.

Black Friday och Black Week är inte bara en reafest, det är också en tid då bedragare passar på att försöka komma över kortuppgifter, bland annat. Och det här är uppenbarligen något som svenskarna är väl medvetna om.

Företaget Mysafety har undersökt när konsumenterna tror att det finns störst risk att drabbas av bedrägerier på nätet. Där framgår det att 26 procent känner att det är under Black Friday och Cyber Monday. Därefter kommer julhandeln med 20 procent och mellandagsrean med 15 procent.

Annons

Under Black Friday finns det möjlighet att göra bra klipp, men oron för att drabbas av ett nätbedrägeri kan vara befogad. Kom alltid ihåg att bara handla från sajter du känner till och använd ett säkert betalningssystem, säger Carl Henric Holmberg, Sverigechef på Mysafety Försäkringar, i ett uttalande.

Här kan det med andra ord finnas en vinning att göra som e-handlare genom att vara tydlig med trygga betalningsalternativ som minskar både risker och efterföljande oro.

I undersökningen framgår det även att det är framför allt de yngre, i åldersgruppen 16 till 34 år, som är allra mest oroliga. Där är det 29 procent som ser de största riskerna i samband med Black Friday. Gruppen 56 till 79 år oroar sig minst med sina 24 procent.

Annons