Svensken i miljardaffär med Uber – ”kommer att bli kul”

Besvikelsen med Walmart snart ett minne blott.

Affären med Walmart stoppades av det mexikanska konkurrensverket. Men nu kan Oskar Hjertonssons Cornershop äntligen ha hittat en stor majoritetsägare, nämligen Uber.

Vi är oerhört glada över att få jobba med Uber, som kan hjälpa oss att ta nästa steg. Uber är den perfekta samarbetspartnern i vår strävan att nå ut med vårt unika koncept till fler länder runt om i världen, säger Hjertonsson i ett pressmeddelande.

Annons

Det var för drygt ett år sedan som dealen med Walmart meddelades. Detaljhandelsjätten skulle gå in med runt 2,2 miljarder kronor, men affären ogillades ungefär ett halvår efter tillkännagivandet.

Prislappen beräknas ligga på ungefär samma summa även den här gången, när nu Uber gör ett försök att ta över som majoritetsägare.

Vi ser fram emot att få jobba med Cornershop och att leverera  dagligvaror till miljontals konsumenter på Ubers plattform, säger Dara Khosrowshahi, vd på Uber.

Affären granskas

Cornershop grundades år 2015 och är en mattjänst på nätet, där kunderna själva väljer vilken butik de vill köpa hem dagligvaror från. Cornershop har alltså inget eget lager. Man har i dag Chile, Mexiko, Peru och Toronto som sina största marknader.

"Det här kommer att bli kul", skrev Cornershop-grundaren och vd:n Oskar Hjertonsson på Twitter, efter att nyheten om Uber släppts.

Exakt hur roligt återstår dock att se. Det mexikanska konkurrensverket ska nämligen granska även den här affären innan den definitivt är i hamn.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!