Swedish House Mafia ska få Ikea-möbler att svänga

"Vi vill demokratisera musikproduktion".

För att skapa uppmärksamhet kring en kommande kollektion satsar Ikea på ett samarbete med svenska housegruppen Swedish House Mafia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya kollektionen ska, om allt går som planerat, lanseras i september nästa år. Exakt vad den ska innehålla är något vagt beskrivet i ett pressutskicket. Men klart är att det rör sig om "heminredningslösningar som gör det lättare att nå ett kreativt flöde som hjälper dig att producera, spela och lyssna på musik hemma", framgår det.

Annons

Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA of Sweden.

Swedish House Mafia utgörs av svenska trion Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso. De har haft enorma framgångar i världen med sin housebetonade musik – och världshitar som "Don't You Worry Child", "Save The World" och "One".

År 2013 genomförde dj-gruppen en avskedsturné som den sålde över en miljon biljetter till. Fem år senare återförandes gruppen för en konsert på house-festivalen Ultra Miami. Och under 2021 har de släppt två nya singlar från sitt kommande album.

Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, skriver grupper i en gemensam kommentar om Ikea-samarbete.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!