Synoptik introducerar virtuellt Syntest

Kan alla branscher flyttas över ifrån fysiska butiker till e-handel? De flesta produkter som säljs i butik kan förmodligen förmedlas bättre via nätet, med en högre servicegrad. Något vi inte förväntar oss se inom en snart framtid är fullfjädrade optiker på nätet eller andra branscher som kräver en fysisk åtgärd med kund. Vi är inte heller där ännu. Ett steg närmare känns det dock som att vi är när Synoptik börjar med syntest på nätet. Tyvärr bedriver inte Synoptik någon e-handel men om vi bortser ifrån detta en stund.


Ett av momenten i det nya syntestet på nätet

Annons

Det är intressant att se vilka tjänster som sakta flyttas över till nätet. Synoptiks nya syntest är inte mest på skoj som man skulle kunna tänka sig. Även om det inte sägs kunna ersätta ett riktigt syntest ska det kunna ge svar på om en fullständig synundersökning behövs.

Vi gjorde testet och det är förvånansvärt genomgående och ger exempelvis svar på vilket av dina ögon som är det dominanta. Roland Olsson, VD på Synoptik, har följande att säga om deras senaste tillskott på hemsidan:

"I många år har vi haft möjlighet att sköta vardagens ärenden online som att handla mat och utföra bankärenden. Vi tycker också att det ska finnas möjligheten att testa sin syn på Internet. Syntestet online ersätter inte på något sätt en fullständig synundersökning av en legitimerad optiker, men det ger användaren en god fingervisning om synen behöver kontrolleras av en optiker. ”

Visst är det spännande att se vad man kan göra på nätet nuförtiden? Vi undrar vad som blir nästa tjänst att sakta migrerar över till e-handel. Tills dess kan ni prova Synoptiks nya syntest här.

Källa (press)

Annons