Tar över nya marknader – med hjälp av smarta logistiklösningen

Väggkonstföretaget Postery har vuxit så det knakar och har en stor marknad nere på kontinenten. För att kunna fokusera på kärnaffären outsourcade de därför sin logistik till Boomerangs lager i tjeckiska Pilsen. ”Boomerang förstår våra behov och om man säljer i Centraleuropa finns det ingen bättre placering”, säger Posterys vd Sebastian Johansson.

Postery grundades 2018 och har sedan start fokuserat på att skapa spännande och prismässig konst till hemmet för kunder över hela världen. Vägen till framgång lades genom ett eget team av kreatörer och har sedan lett till samarbeten med bolag som Smiley och H&M. 

Redan från starten har Posterys fokus varit den internationella marknaden, och störst efterfrågan ser bolaget idag från Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA. Med en planerad expansion i Centraleuropa såg man därför ett behov av att strömlinjeforma logistiken och lagerhållningen.

”Vi hade fram till hösten 2023 ett lager i Sverige, men i takt med att ordervolymerna vuxit har vi behövt optimera logistiken. Redan 2021 var vi i en första kontakt med Boomerang men som bolag var vi inte redo då, men vi höll uppe en bra dialog och nu utgår alla våra varor från lagret i Pilsen”, säger Sebastian Johansson.

Fördelarna med Boomerangs erbjudande är många, enligt Sebastian:

  • Ledtiderna vid en beställning kortas, transportkostnaderna sänks och miljöpåverkan blir mindre än om varorna skeppas från Sverige.
  • Genom att outsourca lagret har Postery kunnat frigöra resurser som istället har kunnat läggas på kärnverksamheten.
  • Boomerangs lösning har en skalbarhet som gör att Postery kan växa obehindrat de kommande åren, utan att binda upp resurser och kostnader på lagerhållningen.
  • Flytten till det nya lagret gick snabbt och smidigt tack vare Boomerangs breda kompetens och de IT-system som redan finns på plats för att hantera komplexa affärer med hundratusentals ordrar årligen.

”Tjeckien är en perfekt plats för vårt lager, det är nära till alla centraleuropeiska marknader och landet har gott om duktig arbetskraft. Boomerang förstår också säsongsvariationerna i vår verksamhet på ett bra sätt och är därför flexibla i att anpassa sin verksamhet därefter.”

Nu ser Sebastian Johansson och Postery fram emot att ta över nya marknader, genom att lägga all fokus på att utveckla produkten, e-handeln och marknadsföringen. Logistikfrågan behöver han som ägare inte längre tänka på.

”Tack vare Boomerang skulle vi redan idag kunna dubbla vår omsättning utan att förlora någon effektivitet i logistiken”, avslutar han.

Fakta: Det här erbjuder Boomerang från lagret i Pilsen

  • Geografisk närhet till mer än 300 miljoner konsumenter
  • Mindre miljöpåverkan från transporter
  • Kortare ledtider – 1-2 dagar från beställning till leverans
  • Lägre distributionskostnader
  • Snabbare och enklare hantering av returer

 

Vill ni också förenkla er logistik? Hör av er till Boomerang här!