Tärningen är kastad: Han öser in 10 miljoner i nya spelhandeln

"Vi ska gasa rejält från start".

Sällskapsspel. Vem kan få nog av det? Ingen. Det är i alla fall Kevin Karlssons övertygelse. Han är delägare i och arbetsledare på familjeägda företaget EKC Nordic Trading, grundat 1972, med kontor i Habo, utanför Jönköping. Företaget firar alltså 50 år i år.

Omsättningen landade på 128 miljoner i fjol, mot 107 miljoner året innan och 69 miljoner 2019. Koncernen driver en rad e-handelssjater, nämligen: Padelexpeterna, Coolest, Cleanmate och MSPA Sverige. Och nu har man sjösatt ännu en sajt.

Annons

"Spelar med farsan"

Den här gången heter sajten Spelexperterna.se – en e-handel som helt enkelt säljer sällskapsspel. Tydligt nischade online-butiker är med andra ord fortsatt koncernens melodi. Nästa år ska man även börja sälja pussel, discgolf-utrustning och utomhusspel.

Både jag och farsan gillar att spela sällskapsspel och vi gör det alltid när familj och släkt samlas, berättar Kevin Karlsson för Ehandel och fortsätter:

Vi driver ju sedan tidigare fyra olika e-handelssidor och detta är ytterligare ett steg i vår fortsatta utveckling på nätet.

Budget på 10 miljoner

På sajten hittar man spelkategorier såsom "familjespel", "klassiker" och "frågesport". Det finns även en flik för de mest sålda spelen.

Och nu väntar en ganska snabb expansion. Första året ska fokus ligga på försäljning i Sverige, tillägger han. Men därefter är målet att växa till de nordiska grannländerna.

Vi har en budget på 10 miljoner första året och vi kommer gasa på rejält från start. Men vi ska inte ta in något externt kapital, säger Kevin Karlsson.

Annons