Tävlingen avgjord: Revolutionrace VD blev Årets Kvinnliga Gasell

"Priset är fortfarande väldigt viktigt".

Efter en längre turné till ett antal stopp i landet, under vilken hundratals bolag har prisats för sin snabba tillväxt, var det under gårdagen dags för Gasellgalan - årets stora final.

Under kvällen delades totalt fyra huvudpriser ut. Hållbarhetspriset Årets impactgasell gick till Swedish Hydro Solutions, som är verksamma inom vattenrening. Tolk- och översättningsföretaget Digitaltolk blev Årets Framtidsgasell, och tog dessutom hem huvudpriset Årets Supergasell.

Annons

Men e-handeln gick inte ifrån galan tomhänt. Pernilla Nyrensten, vd för e-handelsraketen Revolutionrace, fick nämligen ta emot priset Årets Kvinnliga Gasell. Priset delades ut för sjunde gången och det var i vanlig ordning redovisningsföretaget Grant Thornton som fick äran att lämna över pokalen.

Vi på Grant Thornton är stolta över att för sjunde året i rad vara med och lyfta fram kvinnorna bland gaseller och entreprenörer. Priset är fortfarande väldigt viktigt då vi inte ser någon större förändring i andelen kvinnor på Gasell-listan, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

Gasellgalan arrangeras av Dagens industri och har anordnats i 22 år. Sedan 2015 delas specialpriset Årets Kvinnliga Gasell ut till ett gasellföretag med en kvinnlig grundare eller vd. Kravet är att det ska gå till en person som “står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé”.

För att räknas som gasellföretag måste bolaget ha haft en viss tillväxt och dessutom växa med lönsamhet.

Annons