Team Sportia stänger butik för att satsa på näthandel

Team Sportia lägger ner sin butik i Habo utanför Jönköping. Istället kommer Peter Arvidsson som drivit butiken att satsa på näthandel. Han har nu fått ensamrätt att driva Team Sportia online och väljer därför att omprioritera.

Sportkedjan Team Sportia har haft lönsamhetsproblem de senaste åren och under 2013 befann sig kedjans moderbolag, Team Sportia AB i företagsrekonstruktion. Rekonstruktionen är nyligen avslutad men två av de åtta butiker som Team Sportia AB drev har stängts, och ytterligare tre butiker är till salu.

Medan flera av konkurrenterna sakta men säkert letat sig ut på nätet har Team Sportia haft svårt att få till en bra lösning. Men nu ser det ut som att något är på gång. En av kedjans franchisetagare som driver en butik i Habo utanför Jönköping, lägger ner sin butik för att istället fokusera på näthandeln.

Annons

– Jag har fått ensamrätt att driva Team Sportia on-line och då kände jag att mitt folk behövs till andra sysslor och jag väljer att omprioritera, säger Peter Arvidsson till tidningen Jnytt.

E-handel är framtiden

Butiken i Habo har funnits sedan 1986 men under det senaste året har omsättningen sjunkit. När butiken kommer att stängas är fortfarande oklart, men de två anställda kommer att få vara kvar och jobba med e-handel.

Peter driver även en Team Sportia butik inne i Jönköping och har sedan tidigare ansvar för Team Sportias Klassiker-satsning, Teamsportiaonline.se. Och han tror att framtiden finns inom näthandel.

– När vi fick klart med e-handel för hela kedjan så behövde vi prioritera det. Vi driver ju även en Klassiker-butik på nätet och jag driver all handel inom klassikersegmentet. E-handel är en stor del av framtiden och beräknas växa, säger Peter Arvidsson.

Källa: Jnytt

Annons