Teknikdelar.se fyller lucka med förvärv: “Värdefull know how“

“Lägger grunden för fortsatt stark tillväxt“.

E-handlaren Teknikdelar.se lägger nu vantarna på en konkurrent. Man köper nämligen näthandlaren Batteriexperten, vars utbud avslöjas i namnet. De säljer alltså olika typer av batterier.

Det känns väldigt spännande! Vi ser stora synenergier med det här förvärvet, där vi har stark tro att båda parter gynnas. Batteriexperten är ett välskött bolag med tillväxt och imponerande branschkunskap. Genom att gå samman kan vi erbjuda våra kunder ett brett och djupt sortiment med konkurrenskraftiga priser, säger Talal Alshammari, vd på Teknikdelar, i en kommentar till köpet.

Annons

Batteriexperten omsatte runt 70 miljoner kronor förra året och Teknikdelars omsättning var nära 600 miljoner 2020. Teknikdelar rapporterar dock att man befinner sig i en “starkt expansiv fas”. Bolaget bakom Teknikdelar.se heter Spares Nordic.

Batteriexpertens vd, Henrik Malis, kommer att stanna kvar i samma roll efter förvärvet. Och båda bolagen ska drivas separat men i samma koncern.

Med Spares som ägare får vi ett starkt tillskott av kompetens kring komponenter och tillbehör, men även inom e-handel generellt. Tillsammans står vi starkare och har ännu bättre förutsättningar att nå våra högt ställda tillväxtmål, säger Henrik Malis.

Talal Alshammari hoppas med förvärvet att fylla luckor i Teknikdelars sortiment och det finns även en hållbarhetsaspekt i köpet.

Vi på Teknikdelar har arbetat hårt för att uppmuntra och utbilda konsumenterna i att laga i stället för att köpa nytt, och med de nya produktkategorierna från Batteriexperten breddar vi oss ytterligare på det området. I båda bolagen finns det en hel del värdefull ”know how” inom produktutveckling, inköp och marknadsföring och genom att gå samman lägger vi grunden för fortsatt stark tillväxt och vidare expansion för båda bolagen, säger Talal Alshammari.

Annons