Teknikmagasinet gör (nästan) comeback i butik: ”Ett givet val”

"Har märkt av en efterfrågan".

När Phonlife köpte konkursade Teknikmagasinet gjorde man den anrika kedjan till en renodlad e-handel. Men nu börjar man smyga sig ut i den fysiska världen och butiker igen, även om det än så länge handlar om lokaler där man inte kan ta emot några konsumenter.

Bolaget har inlett ett samarbete med Wolt, som kommer att ta in Teknikmagasinets bästsäljare i en så kallad darkstore. Alltså en fysisk butik som endast är avsedd för snabba e-handelsleveranser.

Annons

För oss på Teknikmagasinet är “Meningen med livet” att dela glädjen och spänningen i teknikens värld tillsammans med våra kunder. Att samarbeta med Wolt för att erbjuda kunder i Stockholms innerstad snabbast möjliga leverans var för oss ett givet val. Vi ser med spänning fram emot att utforska denna, för oss, helt nya försäljningskanal, säger Julius Jansson Sleth, vd för Phonelife och Teknikmagasinet, i en kommentar.

Och för Wolt är det en viktig fjäder i hatten att landa en hemelektronikhandlare. Mellan 2022 och 2023 var också kategorin retail det som procentuellt ökade mest, över 100 procent, i antalet beställningar på plattformen.

Det känns kul och spännande att vi äntligen har en renodlad butik för prylar och hemelektronik på vår plattform, och vi har märkt av en efterfrågan av dessa typer av produkter hos oss. Vår målsättning är att bli en personlig shoppinggalleria i mobilen och där spelar hemelektronik en mycket viktig roll, säger Johan Grönvall, vd för Wolt.

Samarbetet kommer inledningsvis endast att gälla i Stockholm, men faller det väl ut kan man nog förvänta sig en expansion till övriga städer där Wolt finns närvarande med darkstores.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinets nya ägare flyger - kraftig tillväxt för doldisen

Annons