Texten mycket viktigare än Appen

Urban Lindstedt har skrivit ett inspirerande inlägg om textens betydelse för e-handeln. Han menar på att många dras med i allt det nya och ofta satsar på fel saker. Långt innan du börjar fundera på t.ex. en "App" för din nätbutik ska du först se till att det grundläggande i din butik har fått all din uppmärksamhet. Med grundläggande menar vi bland annat produkttexterna. Urban tar upp nätbutiken Coolstuff som ett exempel där även de mest obetydliga produkterna har fått sig en beskrivande text av mycket hög kvalité. Vi skulle nog säga att de flesta framgångsrika nätbutikerna har produkttexter av hög kvalité.

Kom ihåg att Internet byggdes kring texten. Texten är grundstommen till det cyberspejs där vi idag bedriver vår verksamhet. Även om detta sakta förändras och media, i form av video och bilder, får en allt större roll så är texten fortfarande det absolut viktigaste.

Annons

Vi kan inte annat än att hålla med Urban när han påminner oss om att aldrig glömma texten och därför bör ni läsa hans blogginlägg här.

Annons