The Shirt Factory i konkurs – ”ett tvärstopp”

"Det finns intresse".

Skjortföretaget The Shirt Factory grundades 1988. Under de senaste tio åren har bolagets omsättning legat stabilt på mellan 50 och 54 miljoner kronor, men resultatet har svajat en del. Under 2017 och 2018 har resultatet legat på minus 3 respektive minus 2 miljoner kronor.

Hur det gick för bolaget 2019 är dock inte presenterat än. Men nu meddelar The Shirt Factory att bolaget har försatts i konkurs i fredags den 3 april vid Stockholms tingsrätt.

Annons

Skjortaktören har idag nio fysiska butiker, finns hos ett antal återförsäljare samt driver e-handel där 28 anställda berörs.

Enligt konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson, från advokatbyrån Cirio, är det än oklart om verksamheten kommer att säljas som helhet eller i delar, men om bolaget överlever har det störst chanser digitalt. Det rapporterar Habit.

Det finns intresse men det är för tidigt att säga något om det ännu. Om det blir en ny ägare till verksamheten kan det bli tal om att driva någon eller flera butiker men inte lika många som i dag, säger Lars-Henrik Andersson till tidningen.

Coronaviruspandemin pekas inte ut som enda anledning till bolagets konkurs.

Jag tror att det var en kombination av en tid med minskad butiksförsäljning och ett tvärstopp till följd av Covid 19-pandemin, säger konkursförvaltaren.

Framåt är det utförsäljning som gäller, såväl i de fysiska butikerna som digitalt.

Som läget är nu under rådande coronapandemi och betydligt lägre trafik till butikerna är det bra om vi kan dirigera så mycket trafik och försäljning som möjligt till nätet, summerar Lars-Henrik Andersson.

Annons
Annons