Tictail öppnar sin plattform för externa utvecklare

E-handelsplattformen Tictail lanserar idag ett API (gränssnitt) för utvecklare. Detta betyder att externa utvecklare nu kan skapa applikationer för e-handelsplattformen, som sedan kan säljas i Tictails App Store.

Precis som iPhonens fader Apple och deras App Store planerar nu Tictail att skapa ett ekosystem kring deras e-handelsplattform med samma namn. En plattform som är gratis i grundutförande och därmed skall locka en bred användarbas. Redan idag sägs plattformen stå bakom 23 000 butiker i 110 länder.

Dessa användare kan man nu bygga applikationer till som sedan kan säljas i Tictails App Store. Precis som i Apples App Store och Googles Play Store kommer Tictail att ta 30 procent av intäkterna på varje app.

Annons

- Det här handlar inte bara om att öppna upp API:t, utan vi ser det som en ny generation av webbappar. Vi öppnar upp en plattform som genuint ger lika villkor, där externa utvecklare kan använda verktygen som Tictail själv bygger med. På samma sätt som vi ger våra butiker en ärlig chans att bygga en verksamhet med låg risk och till en låg kostnad, vill vi skapa samma möjligheter för utvecklare när Tictail fortsätter att växa globalt, säger Carl Waldekranz, VD på Tictail.

I praktiken innebär detta förstås att plattformen inte kommer vara gratis för de som behöver utökad funktionalitet. Frågan är dock om ett ekosystem av applikationer kan skapa en kraftfullare och mer modulär plattform än många andra.

Flera öppna plattformar (open source) har redan en uppbyggnad kring moduler som ofta kan kosta en slant. Apples framgångar har dock till stor del berott på att plattformen varit stängd och kontrollerad.

Om Tictail kan lyckas med samma sak inom e-handelsvärlden får tiden utvisa. Nu har i alla fall portarna öppnats för andra utvecklare att börja experimentera med plattformen.


Några av de nya apparna i Tictails App Store

Tictail lanserar sitt utvecklarkit tillsammans med ett antal appar byggda av externa företag och utvecklare. Och när vi besöker Tictails App Store finner vi nu åtta nya appar som är byggda av andra företag än Tictail.

Utvecklarportalen som öppnades idag finner ni här hos Tictail.

 

Annons

Källa: Press

Annons