Tictail på svenska finns nu tillgängligt för alla

Under Nordic eCommerce Summit lanserade den svenska e-handelsplattformen Tictail en efterlängtad uppdatering, Tictail på svenska. Till en början var det endast för kunder till Loopia men nu kan alla Tictails användare ta del av uppdateringen.

Själva bytet till svenska ska vara enkelt och smidigt att lösa genom att gå in och pilla lite i inställningarna till butiken. Än så länge är det dock bara butiken utåt sett mot kunden som blir på svenska, själva administrationsgränssnittet (dashboarden) är fortfarande på engelska.

En av de större förändringarna är att även själva standardkassan med PayPal nu finns på svenska. Hade man en del kunskaper om programmering kunde man redan tidigare ”hacka” sitt tema (utseendet) för att få det på svenska, kassan gick dock inte att ändra från engelska. Med den nya uppdateringen kan man nu skapa en helt svensk nätbutik.

Annons

Under de kommande månaderna kommer Tictail att översättas till fler språk och så småningom kommer man även att översätta dashboarden.

Om ni är nyfiken på hur det kan se ut så kan ni kika in i butiken I'm With Friends som redan tagit steget och bytt till svenska.

Annons