Tidigare CDON-VD tar över styret hos e-handelsleverantören

"Exakt den profil vi sökt".

E-handelsplattformen Litium meddelar idag att man tagit in en ny vd som ersätter Henrik Lundin, som dock stannar kvar i bolaget under en övergångsperiod. Den som fått vd-posten är ingen mindre än Patrik Settlin, som tidigare varit vd för CDON.com och innan dess vd för Komplett Danmark.

Närmast kommer Patrik Settlin dock från jätten Visma där han var CPO.

Annons

Rekryteringen av Patrik Settlin som ny vd för Litium känns fantastiskt bra. Patrik har en gedigen erfarenhet av såväl branschledande e-handel och SaaS som av lagbygge och tillväxtbolag. Han har därmed exakt den profil vi sökt för att leda Litium genom vår fortsatta expansion i Sverige och övriga Norden. Kombinationen av stark branschkunskap och erfarenhet från tillväxtresor gör Patriks profil svårslagen, säger Johan Rutgersson, styrelseordförande för Litium AB, i ett pressmeddelande.

Patrik Settlin räknar med att hans djupa e-handelskunskap kommer bära frukt för Litiums fortsatta resa. Han tillträder sin nya roll den 10 februari och tills dess har Peder Holmberg, nuvarande partnerchef, utsetts till tillförordnad vd.

Det är med stor glädje och inspiration jag tar mig an uppgiften som vd. Litium har en marknadsledande produkt och bolaget är perfekt positionerat för att öka takten i sin tillväxt ytterligare. Med den ingående kunskap och de erfarenheter jag bär med mig från Nordens mest framstående SaaS- och e-handelsbolag, vet jag vad som krävs för att nå framgång – i båda dessa vertikaler. Det ska vi använda för att ytterligare accelerera tillväxten i Litium, säger Patrik Settlin.

Annons