Tiles R Us siktar på 30 miljoner – ska gå in i Norge

Kostsamt med långsiktiga investeringar.

Så sent som i december intervjuade Ehandel e-handelsföretaget Tiles R Us, om bolagets väg mot en omsättning på 20 miljoner kronor.

Och nu trillade kakel- och klinkerbutikens årsredovisning in.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlaren Tiles R Us når 20 miljoner efter fyra år

Vi har jobbat hårt och haft både roliga och mindre roliga utmaningar under 2018 så klart. Alla i bolaget har varit en viktig del av vår utveckling och vi hade aldrig lyckats vara här idag utan mina medarbetares hjälp, säger Amir Afshar, vd för Tiles R Us, till Ehandel.

Under 2018 omsatte bolaget nära 21 miljoner kronor, jämfört med drygt 17 miljoner året innan. Men årets resultat minskade och gick från 417 000 kronor under 2017, till cirka 284 000 kronor under 2018.

2018 har varit ett år där vi har satsat mycket på B2B-försäljning och etablerat avtal med ett par stora aktörer på marknaden som nu säljer våra produkter, säger Amir och tillägger:

Som vi förväntade oss så blir kakel och klinker allt vanligare att handla på nätet. Att enkelt kunna hitta rätt produkter till rätt pris och att kunna bli inspirerad av olika trender har, precis som det har skett med kläder och allt annat, blivit mer tillgängligt via nätet vilket har haft en stor del i utvecklingen.

"Nästa stora marknad"

Resultattappet förklarar företaget med flera investeringar som Tiles R Us har gjort under året.

Vi har öppnat ett showroom i Malmö, samt investerat i en ny plattform. Med den nya plattformen kommer vi att kunna nå nya kunder, men även göra B2B-handeln mycket enklare för oss. Planen är att vi ska kunna agera mer som en kakelgrossist.

Något som vi också har lagt en del resurser på är kundnöjdheten, vilket vi nu kan se resultat av i våra recensioner på Trustpilot. Allt det här är saker som är kostsamma.

Annons

Men med tillväxt och utveckling kommer ofta växtvärk, och det är det som är Tiles R Us största utmaning just nu.

Just nu lider vi främst av platsbrist. Men trots det letar vi också efter nya medarbetare inom IT. Det är viktigt för oss att hitta rätt person, därför kommer rekrytering inte vara den enklaste uppgiften.

I år planerar vi att passera vår nästa milstolpe på 30 miljoner i omsättning, men även att starta ett nytt systerbolag i Norge som ska bli vår nästa stora marknad, avslutar Amir.

Annons