Tillväxten på samma nivå som före lågkonjunkturen

Enligt det amerikanska handelsdepartementet ökade e-handeln med 18,4 procent under andra kvartalet jämfört med samma period förra året. Det är den största tillväxtökningen för näthandeln i USA sedan finanskrisen 2008.

Amerikanska e-handelns försäljning uppgick till 64,8 miljarder dollar under andra kvartalet, en ökning med 18,4 procent från 54,7 miljarder dollar under andra kvartalet 2012.

Andra kvartalets siffror är den största tillväxtökningen sedan fjärde kvartalet 2007, då tillväxten låg på 18,8 procent. Under andra kvartalet stod e-handeln för 5,8 procent av den totala detaljhandeln i USA, en ökning från 5,1 procent för ett år sedan.

Annons

Rapporter skiljer sig åt

I det amerikanska handelsdepartementets uträkning ingår både inköp från stationära och bärbara datorer, samt mobila enheter som smartphones och surfplattor. Den skiljer sig också något från den rapport från comScore som vi publicerade för ett par veckor sedan.

Enligt den rapporten landade den totala näthandeln runt 54,5 miljarder dollar, en ökning med 16,2 procent jämfört med andra kvartalet 2012. Att resultaten skiljer sig beror på att det amerikanska handelsdepartementet och comScore använder sig av annorlunda metoder för att komma fram till respektive siffror.

Men som om inte det vore nog så gör även IBM en liknande mätning. Enligt deras rapport ökade den amerikanska e-handeln med 15 procent. De har dock inte släppt några försäljningssiffror.

 

Källa: IR (1, 2)

Annons