Tillväxtjakten kommer till Nordic eCommerce Summit

Klarnas numera årliga tävling, Tillväxtjakten, har startat. Vinnaren av tävlingen får, precis som förra året, 50 000 kronor men nu även en utbildning i regi av Nordic eCommerce Summit (NES). Priset ska också inkludera ett mentorskap av experter och ledare inom e-handel.

– Förra året fick vi 76 bidrag till Tillväxtjakten. Det finns enormt många bra affärsidéer inom e-handeln och Klarna vill gärna bidra till att de utvecklas. Vi vet hur viktigt det är att få stöd, råd och kapital av någon som ser potential i det man gör, på samma sätt som när Klarna startade för sju år sen. Vi ser fram emot minst lika många bra bidrag till Tillväxtjakten i år, säger Magnus Fredin, President of Sales Europe på Klarna.

Annons

Förra årets vinnare var tjänsten Merchii som skulle revolutionera e-handeln inom bloggosfären. Sedan dessa har vi inte hört något mer om Merchii och deras hemsida ser ut som för ett år sedan. Vi kontaktade därför Klarna vilket resulterade i följande svar ifrån Johan Lundin på Merchii:

– Efter vinsten av Tillväxtjakten 2011 har vi haft möjlighet att gå från prototyp till en stängd beta. Tidiga tester av lösningen, med ett antal bloggare och e-handlare, har visat en konverteringsgrad långt högre än för konventionella banner-annonser. Merchii skiljer sig från andra bildtaggningstjänster tjänster genom möjlighet att enkelt bläddra bland produkter och tagga direkt på sin blogg. Efter den stängda beta-perioden väntar en internationell lansering, med fokus på Europa. Merchii satsar nu fullt ut på att nå sin vision; att bli en av de ledande aktörerna för produktplaceringar i bilder.

Det verkar alltså röra på sig bakom kulisserna hos Merchii. Vill ni bli nästa vinnare av Tillväxtjakten kan ni ansöka redan idag och fram till den 23 april. Tre finalister kommer till slut att utses och dessa presenteras den nionde maj på första dagen av Nordic eCommerce Summit. Under dag två av evenemanget kommer vinnaren, som alltså får 50 000kr, att utses. Det känns som att Tillväxtjakten kommer bli mycket mer intressant, och exponerad, i och med detta samarbete.

 

Relaterade nyheter:
Merchii vinner Klarnas tillväxttävling

Annons