Tog honom 19 år att bli VD på Kjell & Company: ”Väldigt glad”

"Djupt förankrad i organisationen".

Efter nästan tre år som vd på Kjell & Company har Eric Lundberg valt att lämna företaget. Den som tar över efter honom är Andreas Rylander som varit en del av bolaget under de senaste 19 åren.

Under de senaste sex åren har han agerat operativ chef, men från och med idag kliver Andreas in i vd-rollen. Det är dock inte första gången som han får sitta vd-stolen hos Kjell & Company.

Annons

Mellan 2017 och 2018, alltså precis innan Eric Lundberg kom in i bilden, var Andreas tillförordnad vd i drygt ett år.

Vi är väldigt glada att Andreas Rylander accepterat erbjudandet att ta över rollen som vd. Han är djupt förankrad i organisationen och har gjort ett fantastiskt arbete, bland annat med att etablera Kjell & Company i Norge, som tillförordnad vd under 2017/18 då lönsamheten ökade kraftigt under Andreas ledarskap och nu senast som COO, säger Ingrid Jonasson Blank, ordförande i Kjell & Company, i ett pressmeddelande.

Styrelsen ser det som ett naturligt steg att Andreas tar över som vd och fortsätter tillsammans med vårt starka ledarteam att realisera den långsiktiga plan som vi tagit fram för Kjell & Company.

Andreas Rylander började sin resa på Kjell & Company år 2002, sedan dess har han haft positioner som butikschef, regionchef och landschef. Han är utbildad inom strategisk planering och ledarskap.

Jag är väldigt glad över att få styrelsens förtroende att leda Kjell & Company tillsammans med alla mina fantastiska kollegor. Vi har under åren utvecklat en stark företagskultur och ett attraktivt kunderbjudande. Vi uppvisar lönsam tillväxt i såväl service points som e-handel och är väl positionerade för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Andreas.

Eric Lundberg går nu vidare till Apotek Hjärtat, där han kliver in som ny vd.

LÄS ÄVEN: Kjell & Companys vd till Apotek Hjärtat: ”Starka värderingar”

Vi vill tacka Eric Lundberg för ett mycket bra arbete under hans tid som vd och önskar honom lycka till med nya utmaningar, avslutar Ingrid Jonasson Blank.

Annons

Under 2020 ökade Kjell & Companys omsättningen med nära sju procent och landade på två miljarder kronor.

Annons