Toppchef lämnar Klarna: “Vi önskar honom all lycka i framtiden”

Lämnar efter tio år på bolaget.

Klarnas vice vd kliver nu av sin position, det rapporterar Dagens industri. Knut Frängsmyr som varit på Klarna sedan 2012, i roller som juristchef och operativ chef innan han blev vice vd, lämnar nu alltså skeppet. Detta efter nära tio år på bolaget och sju år som Sebastian Siemiatkowskis högra hand. Innan uppdragen för Klarna jobbade Frängsmyr på MTG som juristchef.

Vi vill tacka Knut för hans ledarskap och engagemang på Klarna under de senaste tio åren, när bolaget har förändrats och blivit en global bank samt betalnings- och shoppingtjänst. Vi önskar honom all lycka i framtiden, säger kommunikationschefen Aoife Houlihan till Di.

Annons

Nyheten kommer drygt en månad efter att Knut Frängsmyr gått in i Budbees styrelse. Vad han ska göra utöver detta engagemang framöver är dock oklart.

Jag har följt Budbee sedan starten och imponerats över den mognad och tillväxt som de har uppvisat, samtidigt som de bygger en komplex och innovativ verksamhet. Jag hoppas att jag kommer att kunna tillföra ytterligare kompetens inom e-handel och bolagsbyggande och ser fram emot att följa med på den fortsatta resan, sade Knut om Budbee-uppdraget.

Annons