TPL-aktören förvärvar konkurrent – ska omsätta 350 miljoner

"En fantastisk möjlighet".

Efter en tillväxt på 38 procent kunde TPL-aktören DreamLogistics tidigare i veckan rapportera att företagets omsättning under 2019 uppgick till 176 miljoner.

LÄS ÄVEN: Efter DJ-festen på lagret - landar drömåret på 176 miljoner

Annons

Får nytt lager

Nu levererar bolaget nästa stora nyhet - nämligen ett uppköp av Reach Logistics AB, inklusive dotterbolagen Reach Borås Logistics AB och Reach Logistics Spedition AB. Företaget är precis som DreamLogistics baserat i Jönköping men har även verksamhet i Borås och Göteborg, bland annat i form av tredjepartslogistik. Under 2019 uppges företaget ha omsatt 76 miljoner kronor.

DreamLogistics ser inte minst fram emot att få ta över Reach Logistics 27 000 kvadratmeter stora lagerlokal i Borås, som ska vara högautomatiserat.

För oss är det en fantastisk möjlighet att fortsätta vår resa och framför allt genom alla oerhört kompetenta medarbetare som finns i bolaget. Vi tar också ett kraftigt kliv fram när det gäller automation, säger Jonas Ahlgren, vd på DreamLogistics AB, i ett pressmeddelande.

Byter namn

Via Reach Logistictics Spedition får köparen också tillgång till ett system för transporthantering, vilket innebär att man kan hantera och övervaka kundernas frakter. DreamLogistics hade tidigare planerat att lansera en liknande tjänst.

Nu är planen att Reach Logistics företag ska få nya namn så att de passar in i Dream-koncernens varumärke. I år beräknas koncernen i sin helhet omsätta 350 miljoner kronor.

DreamLogistics är ett spännande bolag som gjort en imponerande resa med bra tillväxt samtidigt som man behållit sin lönsamhet, vilket är en utmaning i vår bransch där kostnader för utökad kapacitet ofta kommer lite tidigare än intäkterna. Jag tycker att både Reach och Dream individuellt är två starka logistikföretag fast med olika styrkor, säger Johan Lindahl, medgrundare och vd på Reach Logistics AB, i en kommentar.

Annons