TPL-giganten bygger nytt lager på 15 000 kvadrat: ”Dialoger finns”

150 arbetstillfällen.

Det Helsingborgsbaserade TPL-bolaget Nowaste Logistics hanterar logistiken åt företag som Trademax, Panduro Hobby och Coolstuff. Och fler ska det av allt att döma bli - för nu planerar företaget att utöka sin lagerportfölj med en helt ny byggnad.

Bolaget har tecknat en avsiktsförklaring med fastighetsbolaget Catena om en ny logistikfastighet i just Helsingborg. Det nya lagret ska ligga i anslutning till Nowastes befintliga två lager Tostarp och ha en yta på 15 000 kvadratmeter.

Annons

Med denna satsning flyttar vi fram vår position ytterligare inom e-handelslogistik. Vi ska vara i absoluta framkant när det kommer till såväl tekniska lösningar som systemutveckling för våra kunder, säger Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.

"Avser nya kunder"

Den nya byggnaden ska miljöcertifieras och få solceller på taket. På insidan utlovas "nya tekniska lösningar", även om det ännu inte är bestämt exakt hur den ska se ut.

Lagret avser nya kunder, främst e-handelsföretag. Så flöden, processer och teknik kommer att anpassas för just den typen av hantering och logistik, skriver Jesper Brandin i ett mejl till redaktionen.

Vilken eller vilka e-handlare som ska få ha sina lager i den nya lokalen återstår också att se.

Just nu bygger satsningen till stor del på spekulation men dialoger finns.

Byggstarten är planerad till hösten och inflyttningen är beräknad till efter sommaren 2022. När lagret är i full drift räknar man med att det ska sysselsätta runt 150 personer.

LÄS ÄVEN: Fruktjätten som tog täten inom e-handelslogistik

Annons
Annons