Tradera expanderar utomlands – han ska leda jätten i Danmark

"Ser ett attitydskifte i samhället".

Tradera har påbörjat sin utlandsexpansion. Nu tar second hand-jätten klivet över sundet och slår sig ned i Danmark. Att det blev just grannlandet har sina förklaringar.

Vi har sett ett ökat intresse för Traderas utbud från danska kunder under ett par års tid, framför allt inom design och inredning samt samlarsaker. En växande efterfrågan och den geografiska närheten var avgörande faktorer vid beslutet kring vilket land vi skulle satsa på, säger Stefan Öberg, vd och huvudägare på Tradera, i ett pressmeddelande.

Annons

I samma veva presenterar bolaget också sin nya landschef. Valet föll på Henrik Rasmussen, som beskrivs ha en gedigen bakgrund inom såväl försäljning som marknadsföring och ledarskap. Han har tidigare erfarenhet från Universal Pictures och Egmont.

I Danmark sker nu ett attitydskifte i samhället, där fler inser att vi inte kan fortsätta nykonsumera på samma sätt som vi har gjort de senaste 20 åren. Vi måste bli bättre på att använda våra saker längre och återbruka mer för planetens skull. Tradera erbjuder ett enkelt sätt att köpa och sälja begagnade saker online och vi ser fram emot att vara drivande i utvecklingen av den cirkulära handeln i Danmark, säger Henrik Rasmussen, country manager på Tradera Danmark.

LÄS ÄVEN: Därför bröt de loss Tradera från Paypal: "Levt separat"

Annons