Tradera krokar i fiskeaktören: ”En viktig signal”

"Ta tillvara på det som redan finns".

Det har sjösatts ett nytt samarbete. Och de som krokar, inte mask, men arm är second hand-plattformen Tradera – och Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Vad är det då de fiskar efter? Jo, de vill fånga hållbarhetstrenden förstås och den här gången inom sportfiske. Under de senaste två åren har försäljningen av begagnade fiskegrejer på Tradera dessutom ökat med 26 procent.

Annons

Vi tycker det är mycket positivt och en viktig signal att Sportfiskarna, som är Sveriges största ideella organisation för Sportfiske och fiskevård i Sverige, uppmuntrar sina medlemmar att ta tillvara på det som redan finns. Tack vare samarbetet blir det ännu enklare för flera att återbruka sina fiskegrejer, säger Pierre Norberg, marknadschef på Tradera.

"Mycket positivt"

När en privatperson lägger upp en annons för exempelvis ett fiskedrag ska den visas, både på Tradera samt på köp- och säljsidan på forumet Fiskesnack.com. Dessutom ska medlemmarna kunna stödja Sportfiskarnas arbete genom att donera en valfri del av sin försäljning till förbundets verksamhet.

Vi hoppas att våra medlemmar ser fördelarna med att handla begagnad fiskeutrustning, både för miljön och plånboken. Att uppmuntra våra medlemmar att göra sportfiskarens konsumtion mer hållbar är en del av Sportfiskarnas hållbarhetsarbete, säger Henrik Helde, chef för avdelningen medlem och främjande på Sportfiskarna.

Topp fem mest sålda begagnade fiskgrejerna på Tradera

1. Fiskedrag
2. Fiskerullar
3. Småplock, flöten & krokar
4. Flugor
5. Flugbindningsutrustning

Annons