Tradera ska värdera kundernas prylar – ”kan uppmuntra många”

Vill locka potentiella säljare in på den cirkulära marknaden.

Du öppnar en byrålåda, flytta på några pärmar och där ligger den: En alldeles suverän Iphone X, som du helt glömt bort att du en gång hade. Men vad är den egentligen värd? Det tänker Tradera ge dig svaret på med sin nya tjänst. En tjänst som kanske kan konvertera nyfikna potentiella säljare till att ta steget och lägga ut den på second hand-sajten.

Värderingsfunktionen har fått det fullt logiska namnet "Vad är den värd" och låter användare söka på en produkt eller varumärke på sajten och få den värderad omedelbart.

Annons

Med ”Vad är den värd” blir det supersmidigt att värdera andrahandsvärdet på saker du vill sälja eller köpa, vilket kommer hjälpa ännu fler att förstå vilka guldgruvor de sitter på där hemma, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera, i en kommentar.

Och det är förstås inte bara gamla mobiltelefoner som ligger och skrotar ute i stugorna. Kanske sitter du på en unik gratängform skapad av någon känd designer. Eller ett riktigt samlarobjekt till Muminmugg? Eller så vill du bara sälja din Nintendo Switch nu när den nya OLED-modellen har kommit ut. Och med en potentiell prislapp framför ögonen blir det förmodligen lättare att skiljas från den.

Värderingen baseras helt och hållet på sålda auktioner och fastprisannonser från de senaste 120 dagarna.

Detta kan förhoppningsvis uppmuntra många att börja köpa och sälja cirkulärt, vilket är ett smartare och mer hållbart sätt att shoppa på, säger Sofia Hagelin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!