Tradera stärker ledningen – han blir ny CTO: ”Känns så spännande”

Ska driva tekniska innovationer på second hand-plattformen.

Marknadsplatsen för second hand, Tradera, stärker ledningen med en färsk rekrytering. Niklas Jonsson har anställts som CTO och ska i rollen utveckla tekniska innovationer och förbättringar på plattformen.

Vi är mycket glada över att välkomna Niklas Jonsson som vår nya CTO. Hans imponerande track record av att bygga och underhålla avancerade system och att bygga kompetenta team är precis vad vi behöver för att fortsätta att utveckla Tradera. Niklas kommer att spela en avgörande roll i att leda våra tekniska team och säkerställa att vår plattform är skalbar, säker, enkel att underhålla och att utveckla, säger Stefan Öberg, vd för Tradera, i ett uttalande.

Annons

Meritlistan är diger. Han har under 15 års tid lett och utvecklat tekniska team på Lendo, Itiviti och Sony Ericsson. Och nu är det alltså dags att ta steget över till den cirkulära e-handeln.

Superexcited över att börja på Tradera! Vi konsumerar i Sverige som om det fanns 4,2 jordklot, så vi behöver bli bättre på återbruk och begagnathandel för planetens skull. Därför känns det här jobbet så spännande och utmanande. Ser mycket fram emot att vidareutveckla Traderas tekniska plattform och organisation så att vi med hjälp av bra långsiktiga teknikval och riktigt duktiga medarbetare kan växa och skala effektivt, säger Niklas Jonsson om nya uppdraget.

Annons