Tradera tar hjälp av Google – släpper ny söktjänst

"Blir både smidigare och roligare".

Tradera tar ett steg in i framtiden när man lanserar en tjänst där kunderna ska kunna söka efter varor genom att bara fotografera objektet man är ute efter. Tjänsten kallas kort och gott för Bildsök och använder sig av Googles molnteknik.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska skriva för att söka efter en speciell sak. Traderas Bildsök gör det möjligt att söka efter något man ser framför sig eller från en bild man har hittat på nätet. På så vis blir det lättare för fler att upptäcka det enorma utbudet på Tradera och att handla cirkulärt blir både smidigare och roligare, säger Stefan Öberg, vd på Tradera, i ett pressmeddelande.

Annons

"Modern upplevelse"

Bilden jämförs mot samtliga bilder på de varor som ligger ute till försäljning hos Tradera. Kunden förses sedan med länkar till de produkter som matchar fotot bäst.

Konsumenter idag förväntar sig en snabb modern upplevelse. Vi uppskattar vårt samarbete med Tradera, där vi stödjer dem i deras arbete att främja framväxten av en cirkulär ekonomi i Sverige, genom att erbjuda förstklassig teknologi till deras användare, säger Eva Fors, Nordenchef på Google Cloud.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!