Search
Close this search box.
ANNONS

Tretti fuskar med priserna enligt Konsumentverket

Tretti fuskar med priserna enligt Konsumentverket
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

Nรคtbutiken Tretti har blivit varnade av Konsumentverket fรถr att de fifflar med priserna. Det รคr SvD som rapporterar hur kunder blivit arga dรฅ de insett att Trettis รถverstrukna priser inte varit ordinarie utan leverantรถrens listpriser.

โ€Konsumentverket/KO har observerat att det frekvent fรถrekommer marknadsfรถring med รถverstrukna priser i svart och prisangivelse i rosa pรฅ webbplatsen. Konsumentverket/KO vill att Tretti AB styrker att de รถverstrukna priserna som tillรคmpas pรฅ webbplatsen avser bolagets ordinarie priser. ร„r de รถverstrukna priserna rekommenderat pris frรฅn tillverkare รคr marknadsfรถringen otillbรถrlig.โ€

Paul Fischbein som รคr ny VD fรถr CDON Group och grundare av Tretti har fรถljande kommentar:

โ€“ Det รคr jรคttetrรฅkigt om kunder kรคnner sig lurade. Det รคr bara fรถr oss att omgรฅende rรคtta till det. Sjรคlvklart borde vi ha skrivit i annonserna att det รคr tillverkarens rekommenderade pris vi har strukit รถver. De hรคr rekommenderade priserna รคr det enda vi kan fรถrhรฅlla oss till fรถr vi har inga ordinarie priser eller reapriser, sรคger Paul.

SvD frรฅgar Paul varfรถr de har rรถda priser om det inte รคr reapriser. Han sรคger dรฅ att de inte รคr rรถda utan rosa och att det รคr fรถr att sajten heter "vita varor till rรถda priser" vilket den gjort sedan 2004.

Detta prisfiffel har รคven gett upphov till en het debatt i vรฅrt forum kring prissรคttning och vad man fรฅr och inte fรฅr gรถra.

Tretti lovar nu รคndring och skall enligt SvD rรคtta sig efter Konsumentverkets kritik.

ย 

Kรคlla: svd

Dela artikeln: