Trustly lockar investering i mångmiljonklassen

Trustly, som utvecklar och säljer betaltjänster på nätet, får ett rejält tillskott i kassan. Den franska koncernen Bridgepoint Development Capital investerar cirka 23 miljoner euro i det svenska bolaget, vars system för direktbetalningar bland annat används av Blocket och Paypal.

Trustly grundades 2008 och den egenutvecklade tekniken som företaget använder för onlinebetalningar har lockat allt fler e-handelskunder på senare år. Bland annat har man Schibstedt, Paypal, Betsson och Groupon som kunder, man samarbetar även med Blocket för tryggare betalningar.

Nu har man även lockat till sig en hyfsad summa pengar. Den franska koncernen Bridgepoint Development Capital har nämligen bestämt sig för att investerar cirka 23 miljoner euro, lite drygt 212 miljoner kronor, i det svenska bolaget.

Annons

Fortsatt expansion

Trustly finns för tillfället i sju europeiska länder, med Norden som huvudmarknad, och planerar att roffa åt sig mer av den mobila betalningskakan. Det senaste tillskottet kommer också användas för en fortsatt expansion.

– Den europeiska marknaden för onlinebetalningar förväntas växa från 37 miljarder euro till cirka 65 miljarder år 2020 i takt med att e-handel utgör en allt större del av den totala handeln. Vi är imponerade av Trustly och hur de etablerat en unik europeisk betalningslösning för smidiga och säkra onlinebetalningar för B2B, B2C and P2P, säger Johan Dahlfors, partner på Bridgepont Development Capital.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!