Search
Close this search box.
ANNONS

Trustly och Blocket vill skapa tryggare betalningar

Trustly och Blocket vill skapa tryggare betalningar
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Nu ska det bli enklare att handla tryggt pรฅ Blocket. I samarbete med Trustly lanserar kรถp- och sรคljsajten den nya betaltjรคnsten, Direktbetalning, en tjรคnst som skyddar bรฅde kรถpare och sรคljare.

ANNONS

Att betala i fรถrskott รคr nรฅgot som mรฅnga inte kรคnner sig helt bekvรคma med, och det finns รคven de som blivit lurade pรฅ kuppen. Men nu lanserar Blocket i samarbete med Trustly en ny betaltjรคnst som ska gรถra det enklare att handla tryggt pรฅ kรถp- och sรคljsajten.

Med tjรคnsten Direktbetalning identifieras sรคljare och kรถpare via sina internetbanker och pรฅ sรฅ sรคtt ska betalning av varor ske pรฅ ett sรคkrare sรคtt.

- Vi รคr glada att i samarbete med Blocket kunna erbjuda marknadens smartaste verktyg fรถr trygg handel pรฅ internet. Varje dag genomfรถrs tusentals affรคrer pรฅ Blocket, och i och med att Direktbetalning lanseras finns nu ett sรคkrare alternativ till kontanter och anonyma bankkontobetalningar dรฅ affรคrer gรถrs upp, sรคger Carl-Henrik Somp pรฅ Trustly.

Pengarna tillbaka vid bedrรคgeri

Efter att sรคljare och kรถpare kommit รถverens om pris och leveranssรคtt betalar kรถparen med sin internetbank, via Trustlys applikation direkt i annonsen pรฅ Blocket. Nรคr sรคljaren accepterat kรถpet och identifierat sig och sitt bankkonto med Trustlys system betalas pengarna ut direkt.

Det fina i krรฅksรฅngen รคr att om varan sen inte dyker upp inom tio dygn kan kรถparen gรถra en anmรคlan och dรฅ inleder Direktbetalning en utredning. Genom att anvรคnda Direktbetalning fรฅr kรถparen en garanti som gรถr att han eller hon fรฅr tillbaka pengarna om de utsรคtts fรถr bedrรคgeri.

- Just vad gรคller betalningar till bankkonton har vi lรคnge letat efter ett tillrรคckligt bra alternativ att erbjuda vรฅra kunder. Dรคrfรถr kรคnns det nu vรคldigt bra att lansera Direktbetalning dรคr Trustly agerar trygg och smidig mellanhand mellan kรถpare och sรคljare och som dessutom ger pengarna tillbaka om kรถparen inte fรฅr nรฅgon vara. Fรถrutom effektivare sรคljprocess leder รคven Direktbetalning till en รถkad kundsรคkerhet, sรคger Thomas Bรคcker, kundsรคkerhetsansvarig pรฅ Blocket.

Kรคlla: Press

Dela artikeln: