Trustly och Blocket vill skapa tryggare betalningar

Nu ska det bli enklare att handla tryggt på Blocket. I samarbete med Trustly lanserar köp- och säljsajten den nya betaltjänsten, Direktbetalning, en tjänst som skyddar både köpare och säljare.

Att betala i förskott är något som många inte känner sig helt bekväma med, och det finns även de som blivit lurade på kuppen. Men nu lanserar Blocket i samarbete med Trustly en ny betaltjänst som ska göra det enklare att handla tryggt på köp- och säljsajten.

Med tjänsten Direktbetalning identifieras säljare och köpare via sina internetbanker och på så sätt ska betalning av varor ske på ett säkrare sätt.

Annons

- Vi är glada att i samarbete med Blocket kunna erbjuda marknadens smartaste verktyg för trygg handel på internet. Varje dag genomförs tusentals affärer på Blocket, och i och med att Direktbetalning lanseras finns nu ett säkrare alternativ till kontanter och anonyma bankkontobetalningar då affärer görs upp, säger Carl-Henrik Somp på Trustly.

Pengarna tillbaka vid bedrägeri

Efter att säljare och köpare kommit överens om pris och leveranssätt betalar köparen med sin internetbank, via Trustlys applikation direkt i annonsen på Blocket. När säljaren accepterat köpet och identifierat sig och sitt bankkonto med Trustlys system betalas pengarna ut direkt.

Det fina i kråksången är att om varan sen inte dyker upp inom tio dygn kan köparen göra en anmälan och då inleder Direktbetalning en utredning. Genom att använda Direktbetalning får köparen en garanti som gör att han eller hon får tillbaka pengarna om de utsätts för bedrägeri.

- Just vad gäller betalningar till bankkonton har vi länge letat efter ett tillräckligt bra alternativ att erbjuda våra kunder. Därför känns det nu väldigt bra att lansera Direktbetalning där Trustly agerar trygg och smidig mellanhand mellan köpare och säljare och som dessutom ger pengarna tillbaka om köparen inte får någon vara. Förutom effektivare säljprocess leder även Direktbetalning till en ökad kundsäkerhet, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetsansvarig på Blocket.

Källa: Press

Annons