Trustly värvar branschveteraner – från konkurrenterna

Rekryterar till nyckelroller från Paypal och Klarna.

Det svenska betalbolaget Trustly förstärker i toppen. In kommer Eileen Chibb som ny operativ chef och Jussi Lindberg som intäktschef. Två helt nyskapade roller i bolaget.

LÄS ÄVEN: Betalbolaget fyller på kassan igen – med en halv miljard

Annons

Eileen och Jussi kommer även att ta plats i bolagets europeiska ledningsgrupp. Värvningarna sker kort efter lanseringen av den nya plattformen Trustly Azura och förvärvet av franska autogiro-företaget Slimpay. Och nu ska man trycka på gasen.

Jag är glad att kunna välkomna två etablerade namn från betalningsbranschen till vårt team. Deras kombinerade expertis och ledarskap kommer att vara avgörande i vårt uppdrag att omdefiniera betalningsmarknaden, fortsätta marknadsföra Trustly Azura och positionera oss som en av de mest framstående pan-europeiska betalningsmetoderna, säger Johan Tjärnberg, vd för Trustly Group, i en kommentar.

Ekonomisk brottslighet

Eileen Chibb kommer närmast från en chefsposition på det svenska kreditbolaget Brocc och har sedan tidigare mångårig erfarenhet från Klarna. Hon kommer att leda en avdelning med ansvar för förebyggande av ekonomisk brottslighet, kundsupport samt bankrelationer och systemstöd.

Jussi Lindberg kommer i sin tur att fokusera på att öka Trustlys intäktsströmmar och leda företagets kommersiella organisation med tonvikt på e-handel.

Min ambition här är inte bara att förvalta ett arv utan att ytterligare förbättra vårt erbjudande för att säkerställa att handlare globalt kan njuta av omedelbara, sömlösa transaktioner och reducerade avgifter, kommenterar Jussi Lindberg.

I bagaget har Jussi med sig flera års erfarenhet inom betalnings- och e-handelsbranschen. Bland annat i form av olika chefstjänster i Norden och Europa på nederländska Adyen, samt amerikanska Paypal och Ebay.

LÄS ÄVEN: Betalbolaget säger upp 120 personer: ”Vi har gått fel”

Annons
Annons