Trustpilot tar in 86 miljoner kronor i nytt kapital

Det danska bolaget Trustpilot, som erbjuder e-handlare en plattform för kundrecensioner, meddelar idag att de tagit in 10 miljoner euro i riskkapital (ca 86Mkr). Tjänsten ska idag ha nära 7 miljoner kundrecensioner av mer än 100 000 e-handlare.

Trustpilot skall använda pengarna till en global expansion och det skulle inte förvåna oss om vi får se mer av dem i Sverige framöver. Bolaget har sedan en tid tillbaka satsat en del på Sverige som marknad, och vi vet att flera svenska e-handlare använder Trustpilot idag.

Danmark är förstås deras starkaste marknad men de ska även finnas i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Italien, Tyskland och är nu på väg in i USA.

Annons

- Vår ambition är att bygga den mest tillförlitliga tjänsten för konsumenter som vill dela erfarenheter med andra konsumenter och möjliggöra för företag att förbättra sitt utbud samtidigt som vi gör Trustpilot till den globala standarden för användarrecensioner. Vi är mycket glada över det starka stöd som våra investerare visar vilket nu möjliggör för Trustpilot att förverkliga sina ambitioner ännu snabbare, säger Peter Mühlmann, VD och grundare av Trustpilot.

Trustpilots tillväxt finansierades initialt av SEED Capital och de har hjälpt till att bygga upp verksamheten till mer än 100 anställda på huvudkontoret i Köpenhamn.

Tills nu har Trustpilot tagit in över 5 miljoner euro. Den senaste investeringen skedde i september 2011 av Northzone och SEED Capital. Det är även dessa investerare som nu tillför ytterligare 10 miljoner euro tillsammans med den nya investeraren Index Ventures.

- I mitt tycke så är Trustpilots affärsidé brilliant då den skapar ett substantiellt värde för både handeln som vill upplysa om sina kundreferenser samt för konsumenter som vill dela med sig om pålitliga företag i en onlinevärld som erbjuder alltfler valmöjligheter. Företagsledningen har verkställt sin vision på ett lysande sätt och har etablerat sig väl i flera geografier. Vi är glada för att ges möjlighet att investera i Trustpilot och ser fram emot att stödja deras framtida tillväxt, säger Ben Holmes, partner på Index Ventures.

 

Källa: Press
På bild: Peter Mühlmann

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!