Tunga priset: Här är Årets medvetna e-handlare – ”ambitiöst arbete”

"Visat upp ett genuint och ambitiöst hållbarhetsarbete".

Prisjakts prestigefulla utnämning Årets butik är här. Och nu är vinnarna utsedda. Därmed står det klart att Årets medvetna butik är jätten Apotea.

Apotea har under många år visat upp ett genuint och ambitiöst hållbarhetsarbete inom främst optimerade e-handelsförpackningar, effektiva lagerlösningar och elektrifierade transporter, framgår det av Prisjakts motivering.

Annons

Årets medvetna butik avgörs av en jury som konstaterar att Apotea har jobbat hårt i en mer hållbar riktning. Man pekar bland annat på att e-handeln har lyckats att få ner antalet onödiga förpackningar. Det nämns också att Apotea producerar egen energi via en solcellsanläggning på sitt lagertak i Morgongåva.

Att vinna priset för Årets medvetna butik är extra roligt för oss som länge arbetat med och varit drivande när det gäller hållbarhetsfrågorna inom framförallt e-handel. Jag tror juryn såg vårt ambitiösa arbete i stort och smått. Vi gör inga anspråk på att vara perfekta men arbetar brett inom hållbarhetsområdet, inget område förbisett, kommenterar Apoteas hållbarhetschef Erika Svensson.

Annons