Två knapptryckningar skall räcka i Klarnas nya m-handelslösning

Betalleverantören Klarna lanserar idag en in-app lösning för betalningar i mobilen. Helt enkelt en betalningsmodul för alla er som har en mobil e-handelsapplikation. De som redan idag använder Klarna i sin vanliga nätbutik och även har en mobil App kan kostnadsfritt integrera denna nya lösning.

- Vi vill hjälpa butiker att kapitalisera fullt ut på den växande marknaden för mobil handel och har därför skapat den snabbaste mobilkassan hittills. Med vår In-app-lösning blir det möjligt för handlare att erbjuda konsumenter en superenkel och trygg betalningslösning även i mobilen. Det har aldrig tidigare varit så enkelt att shoppa med mobilen, säger Magnus Fredin, Manager of Sales Europe.

Annons

Klarna kallar det "världens enklaste mobilkassa" och det ser faktiskt fruktansvärt enkelt ut. Det hela går dock ut på att Klarna hittar användarens personuppgifter via mobilens eget nummer, vilket givetvis är en smart lösning. Då detta inte går blir det förmodligen lite krångligare. När det fungerar är det dock endast två klick till avslutat köp.

Först trycker man på Köp-knappen vilket gör att Klarna söker upp namn och adress via mobilnumret. Sedan trycker man helt enkelt på slutför, om uppgifterna hämtats korrekt, och då aktiveras gissningsvis fakturan och köpet är avslutat. Ni kan även kolla in Klarnas demo här.

Klarna meddelar att de som redan idag vill testa Klarnas nya m-handelslösning skall kontakta dem. I dagsläget finns deras betallösning endast tillgänglig för mobiler med Android men vi kan inte tänka oss att en iPhone-lösning är långt borta.

Annons