Tvärstopp för snabbväxaren – efter hot och ökade kostnader

Elransonering gav iskalla siffror.

E-handlaren Hockeypractice.se har precis som namnet skvallrar om specialiserat sig på sportutrustning i allmänhet, och ishockey i synnerhet. Företaget, som säljer allt från puckar till kompletta isbanor, har haft ett par omtumlande år.

Under det brutna verksamhetsåret 2021/2022 ökade bolaget sin omsättning med 380 procent till 41,8 miljoner kronor jämfört med föregående års 8,7 miljoner. Samtidigt gjorde e-handlaren ett resultat, efter finansiella poster, på 2,9 miljoner kronor.

Annons

Efterföljande verksamhetsår vände siffrorna däremot neråt igen. och det rejält.

Minskad orderingång

Under 2022/2023 störtdök e-handlarens försäljning till 16,9 miljoner. Även på sista raden vände det åt fel håll med ett minusresultat på -3,6 miljoner kronor.

Det Östersundsbaserade företaget importerar en stor del av sina produkter från USA och Kanada, och precis som många andra e-handlare har Hockeypractice drabbats av ett flertal omvärldsfaktorer.

Hot om elransonering innebar en väsentligt minskad orderingång i både Sverige och Norge. Detta tillsammans med en del oplanerade och tillfälliga kostnadsökningar resulterade i en förlust detta räkenskapsår, skriver bolaget i sin årsredovisning.

Annons