Twitter-grundarens bolag köper konkurrent för 250 miljarder

Köp nu, betala sen lockar till miljardbelopp.

Att “köpa nu och betala sen” är uppenbarligen ett hett koncept inom e-handeln, något vi svenskar är väl bekanta med, och nu står det klart att fenomenet även lockar stora pengar internationellt. Betalbolaget Square, startat av bland andra Twitter-grundaren Jack Dorsey, har nämligen kommit överens om att köpa betalbolaget Afterpay för 29 miljarder dollar, runt 250 miljarder kronor.

Square och Afterpay har ett gemensamt mål. Vi byggde vår verksamhet för att göra det ekonomiska systemet mer rättvist, tillgängligt och inkluderande, och Afterpay har byggt upp ett betrott varumärke med dessa principer, säger Jack Dorsey, grundare och vd för Square, i ett pressutskick.

Annons

Afterpay ska jobba med betalmetoden “köp nu, betala sen” på en global marknad.

Köp nu, betala sen har varit ett kraftfullt tillväxtverktyg för säljare globalt. Vi är glada över att inte bara lägga till denna produkt till vårt ekosystem av säljare, men att göra det med ett pålitligt och innovativt team, säger Alyssa Henry, chef för Squares verksamhet för säljare.

Afterpays betaltjänst ska integreras med Squares Cash App.

Genom att gå ihop med Square kommer vi att ytterligare påskynda vår tillväxt i USA och globalt, säger Anthony Eisen och Nick Molnar, Afterpay-grundare och co-CEOs, och tillägger:

Transaktionen är ett viktigt erkännande av den australiensiska teknologisektorn.

Affären inväntar dock godkännande av aktieägarna som nu ska rösta om transaktionen. Styrelsen har enhälligt rekommenderat alla aktieägare att rösta ja.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!