Twitter testar inställning för betalning och frakt

Rykten om att Twitter är på väg att införa shopping i det sociala nätverket är ihärdiga. De har anställt folk med e-handelskompetens och det har läckt bilder på köpknappar. Nu spär ytterligare skärmdumpar på ryktet om en kommande e-handelssatsning.

Flera användare har upptäckt en undangömd inställning i Twitter-appen för Android. Den heter inget mindre än "Payment & shipping" vilket är svårt att koppla till mycket annat än någon form av e-handel.

Twitter köpte nyligen upp företaget CardSpring som bland annat behandlar betalningar och erbjudanden. Den nya inställningen för betalalternativ och frakt är alltså inte helt oväntad. Tidigare har det läckt ut skärmdumpar på betalknappar och andra funktioner relaterade till e-handel.

Annons
Annons

Den nya inställningen som kan ses ovan skall dock inte vara aktiv och gör ingenting i dagsläget, i alla fall inte för de användare som snubblat över den. Det skall tydligen inte vara ovanligt att Twitter testar nya funktioner på ett litet antal användare.

Att företaget är på väg in i e-handeln på något vis är ganska klart. Frågan är snarare i vilken form det kommer ta. Med tanke på förvärvet av CardSpring ser det ut att vara någon form av mellanhand. Den nya inställningen för betalning och frakt tyder dock på en djupare integration och där man förmodligen shoppar direkt inom Twitter.

Twitter har sedan tidigare kopplingar med American Express och med e-handelsjätten Amazon. I de fallen har dock användarnas Twitter-konton kopplats ihop med antingen American Express eller ett Amazon-konto, och transaktionen skett utanför det sociala nätverket. Twitter ser nu ut att arbeta för att ta en mer aktiv och central roll i transaktionen.

 

Källa: TNW, Mashable
Foto: Aaron Durand for Twitter

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!