Tysk matkasse smyglanserades i Sverige

"Hej Sverige, vi är här nu".

Den tyska matkassen Hellofresh har gett sig in på den svenska marknaden. Matkasseföretaget grundades 2011 av Dominic Richter, Thomas Griesel och svenska Jessica Schultz.

Jessica Schultz har sedan dess gått vidare med andra projekt och bland annat varit styrelsemedlem i NA-KD, Red Points och MatSmart. I dag jobbar hon på riskkapitalföretaget Northzone.

Annons

HelloFresh finns på elva marknader, bland annat USA, Australien, Kina och Storbritannien. Vi har tidigare skrivit om företaget då de lanserades på börsen i november 2017.

LÄS ÄVEN: Svenskgrundade HelloFresh ska in på börsen

Testar den svenska marknaden

Sverige-lanseringen verkar ha dragit igång så smått under den senaste veckan. Så sent som den 19 augusti publicerade de ett inlägg på sin svenska Facebooksida med texten "Hej Sverige, vi är här nu". Enligt nyhetssajten Breakit ska det bero på att företaget testar den svenska marknaden innan en fullskalig lansering.

Fler och fler matkasseföretag har dykt upp under de senaste åren, vilket har lett till en ökad konkurrens. Stora matvarukedjor som Coop, City gross och Ica har även de satsat på matkassar. Linas Matkasse backade till exempel med 400 miljoner kronor under deras senaste verksamhetsår.

LÄS ÄVEN: Linas Matkasse backar med nära 400 miljoner

UPPDATERING: I artikeln stod det tidigare att HelloFresh finns i Kina, men det stämmer inte.  Vidare börsnoterades bolaget i november 2017 och inte hösten 2015 som det tidigare stod i artikeln.

Annons