Tyska jätten köper DinTårta – ”borgar för stabilitet”

Öppnar för expansion.

DinTårta.se, som grundades 2006 av Henrik Svensson och Alexander Weinzetl, har fått en ny, ensam ägare. Det handlar om Dr. Oetker, kanske mest kända för sina frysta pizzor, som nu tar full kontroll över bolaget efter att tidigare ha ägt 49 procent.

Det innebär att vi har en stark partner i ryggen som har väldigt lång och stor erfarenhet inom livsmedelsproduktion med väldigt hög kvalité och gott renommé. Dr. Oetker har funnits sedan 1891 och började då med bakpulver som även hade recept tryckta på sina paket, vilket var unikt för sin tid. De har hela tiden behållit en stark passion för bakning med målet att servera sina kunder mer än bara själva råvaran. Dr. Oetker är fortfarande även i familjens ägo, vilket i detta fall betyder långsiktighet och borgar för en stabilitet som annars är svår att uppnå som liten aktör, säger Henrik Svensson, vd på DinTårta, till Ehandel.

Annons

Under de drygt två år som gått har vi byggt upp goda relationer och vi vet att vi samarbetar väldigt bra ihop. Ett samarbete som nu bara kommer att intensifieras och där vi kan dra nytta av våra respektive styrkor fullt ut.

De båda grundarna blir kvar i verksamheten och kommer att fortsätta driva den vidare. De säljer idag sina tårtor med livsmedelstryck via fem sajter i Sverige, Tyskland, Frankrike, Holland och Polen.

Är det aktuellt med en ytterligare expansion nu?

Från dagens fem e-shoppar levererar vi dagligen redan idag till tio länder; Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Lichtenstein, Nederländerna, Belgien, Polen, Franrike och Österrike. Men självfallet blickar vi även utanför våra nuvarande marknader. Dock är det ännu för tidigt att säga något mer konkret än så, säger Henrik Svensson.

Han vill inte kommentera vad köpeskillingen uppgick till, då man i Tyskland inte går ut med det för ej noterade bolag.

LÄS ÄVEN: DinTårta köpte konkurrenten – teamar upp med miljardbolag

Annons